Att adoptera en vuxen katt

cat-adult-landing-heroDet finns sorgligt nog många övergivna katter som behöver ett nytt hem. Om man vill ta hand om en vuxen katt istället för att ta en kattunge, finns det många katthem i landet man kan vända sig till. Många tycker även att det är mer bekvämt att få hem en vuxen katt som inte behöver uppfostras och som vanligtvis redan är kastrerad. På katthemmen vet personalen redan hur kattens personlighet är, om den är bra med barn eller andra djur, samt om den har gått igenom en svår tid innan o.s.v. Kattungar kan förändra sitt temperament med tiden men med en vuxen katt kan man oftast vara mer säker på vad man får.

Välj ut din katt

Gå gärna till flera katthem och var på det klara med vilken sorts personlighet du letar efter. Om du vill ta hand om flera katter måste du också vara säker på att välja katter som går bra ihop.

När du väl har bestämt dig för en katt så låt katten lära känna dig och din familj ordentligt innan du tar hem den. Åk dit flera gånger och lek med den och låt er bekanta er med varandra. Det är bättre än att ta hem den på en gång och sedan ångra dig och lämna tillbaka den till katthemmet. Det mår den bara dåligt av. Även katter behöver kontinuitet och stabilitet.

Veterinärbesök

Sist men inte minst, se till att katten är ordentligt kontrollerad av veterinär och gör gärna en ny kontroll när du tar hem den. De flesta katthem gör regelbundna veterinärkontroller på sina djur så be att få se alla viktiga papper. De som inte anlitar veterinär, är inte seriösa.

Leva med adopterad katt

De flesta katter blir otroligt glada att få komma till ett nytt, trevligt hem och oftast får man inga problem om man har vidtagit alla åtgärder innan köpet. Vissa katter kan dock ha gått igenom misshandel, vanskötsel och otrygga levnadsförhållanden innan. Därför bör man ha tålamod med en äldre katt också. Överös den med kärlek och tålamod, så kommer den garanterat att uppskatta och lita på dig till slut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *