Att ha ett husdjur är idag mycket vanligt och mycket uppskattat hos många människor. De ger sällskap, glädje och i vissa fall hjälp eller nya sociala kontakter vid utställningar, tävlingar och klubbverksamhet. Hund och katt är några av de vanligaste husdjuren och många kan t.o.m. säga att de är en hundperson respektive en kattperson. På den här hemsidan ska det fokuseras på katter och hur ett liv med katt kan påverka en person, samt vad man bör tänka på när man får hem sin lilla kisse.

Här har det lagts ut ett antal artiklar med information kring ditt kattköp och vad katten behöver, vad man ska tänka på om den blir sjuk samtidigt som kunskap om raser och vanliga bondkatter delas ut.

Nuförtiden finns det så många olika raser med diverse egenskaper och det avlas ständigt fram nya för att tillgodose behoven. Vid sidan om det finns det även tyvärr många katthem med övergivna katter som desperat behöver en ny ägare som tar hand om dem. Till den som vill adoptera en katt finns det också goda råd att få om du bläddrar igenom hemsidans innehåll.

Tanken är att du som kattälskare eller kattägare ska bli inspirerad av att läsa igenom artiklarna och få ytterligare information om vad just din katt behöver.

Det är nämligen viktigt att veta vad man ger sig in på när man skaffar katt för att sedan ge den allt den behöver för ett drägligt liv. Katter kräver visserligen mindre uppmärksamhet än hundar, men det betyder inte att de kan klara sig själva och inte behöver dig som ägare. Självständigheten hos katter är ofta en av orsakerna till att en människa skaffar just katt och inte hund, men dock behöver missarna minst lika mycket omvårdnad och uppmärksamhet som andra djur.